Objavljeno dana 2 komentara

Koji jeftin štampač kupiti na osnovu cena i kapaciteta tonera

Cena originalnih (OEM) tonera i kompatibilnih tonera

Ažurirano juna 2021. Ako se ovih dana nađete u prodavnici štampača sa namerom da kupite jedan – srećno! Nećete imati lak posao čak i pod uslovom da već znate šta vam treba. Pretpostavka je da kupujete jeftin laserski štampač/multifunkcijski za kuću/manju kancelariju i pokušavate da saznate koliko će Vas koštati svaka strana. Ako je tako – čitate pravi tekst.

Cene i ponudu štampača preuzete su iz jedne od mnogih internet prodavnica na tržištu Srbije. Ostale prodavnice imaju slične cene štampača koje variraju par procenata ali to zaista i nije bilo bitno za ovu temu. Ukoliko vas interesuje, javite se porukom pa ćemo vas uputiti gde da potražite. Cena kompatibilnih tonera preuzeta je iz našeg cenovnikaCena tonera za novije modele trpi česte promene, pa uzmite u obzir da će računica važiti narednih meseci, najviše do izlaska novih modela.

Ponuda laserskih štampača i multifunkcijskih nikada nije bila veća

Samo HP ima u ponudi tri različita modela jeftinih štampača koji svi izgledaju slično: M102a, 107A i M15a.  Treba da znate da se u sva tri slučaja radi o HP laserskim štampačima ali sa različitim tehničkim rešenjima odeljka za prah i prenos slike na papir. Neka od rešenje su „preslikani“ Samsung štampači što i nije čudo jer je HP preuzeo njihovu distribuciju i rebrendirao ih kao svoje. Ostali proizvođači imaju manje modela ali nije manja zbrka. Sledi tabela štampača koje smo uzeli za kalkulaciju:
[wpdatatable id=1]

POZOVITE TELEFONOM ILI POŠALJITE PORUKU REZERVIŠITE TONERE NA VREME TONERI VEĆEG KAPACITETA
065 3232523 Ako često nema Vašeg tonera na tržištu, mi ćemo čuvati za Vas Ako tražite tonere većeg kapaciteta pozovite nas za preporuku

Cena originalnih (OEM) tonera i kompatibilnih tonera

[wpdatatable id=2]

Cena štampanja sa originalnim i kompatibilnim tonerima (uključujući trošak bubnja)

[wpdatatable id=3]

Kupite model štampača čiji je toner uvek i lako dostupan

Cena tonera i štampe govori dosta i ostavljamo da sami izaberete a iskustvo dodaje da kod jeftinih štampača ne možete imati skupu popravku. Održavanje laserskih štampača je minimalno, tako da ni to neće biti veliki trošak. Cenu servisa ovih modela možete saznati u vašem lokalnom servisu (npr. u servis štampača u Leskovcu).

Ako vam je ovo jedini štampač, koji u isto vreme koristite i kao skener odnosno kopir aparat, može se lako desiti da ostanete bez tonera „baš kad najviše treba“. Zato je najbolja preporuka koju vam možemo dati: kupite štampač čiji su toneri lako i brzo dostupni.

Cenatonera.rs

 

2 komentara o “Koji jeftin štampač kupiti na osnovu cena i kapaciteta tonera

 1. Poštovani,
  Koristim Vaše usluge nabavke tonera već duže vremena. Javljam Vam se pošto mi je potrebna preporuka za nabavku kancelarijskog štampača. Već neko vreme preporučujem kolegama model HP mfp130a koji se veoma lepo pokazao, štampač nije skup, toneri su dostupni, jeftini, lako zamenjivi. Ima mogućnost skeniranja i ne pravi veliku buku. Na žalost ovaj model postaje sve teži za nabavku. Takođe pojavili su se modeli sa novim sistemima dopune tonera (eco-tank, never stop i sl.), tako da sad već nemam toliko uvida u to koji bi štampač mogao da preporučim.
  Cena od 200-250E je neki limit, ne treba da bude kolor, a potrebno je da ima mogućnost skeniranja i da nabavka zamenskih tonera (dopune) nije skupa.
  Nadam se da vas ne gnjavim mnogo i nadam se da ćete mi moći dati neku preporuku.
  Hvala Vam.

  1. Poštovani,
   hvala što ste nam se obratili. Nije lako preporučiti modele više i uz svo poštovanje, ne bi ulazili u to. I cene i modeli se menjaju brže nego ranije, kao i situacija sa čipovima.
   Izvinjavamo se još jednom i sve najbolje u izboru, niste ni prvi put pogrešili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.