Objavljeno dana

Najčešći kvarovi i problemi sa štampačem

Toner DR-2300 DRUM UNIT  za Brother HL L2300D L2340DW L2360DN L2365DN L2365DW DCP L2500D L2520DW L2540DN

Izbledele pruge na stranici

Najčešće je zbog toga što je tonera (praha) ponestalo. Ako štampač koristi kasete (tonere) sa prahom (HP, Canon, Samsung, itd. odnosno svi laserski štampači), izvadite toner iz štampača i protresite ga horizontalno. Budite oprezni – toner može da se prospe! Ako ovo poboljšava kvalitet štampe, imajte na umu da je nivo tonera u kaseti nizak i trebalo bi da ga zamenite.

Tanke crne linije duž dužine kopija

Ovo se dešava zbog oštećenja noža za čišćenje valjka bubnja (drum unit). Nož od silikona čisti preostalu sliku sa bubnja i vremenom gubi svojstva, što dovodi do ovog kvara. Mora se zameniti.

Ponavljajuća crna tačka različitih oblika

Ovo može prouzrokovati mehanički kvar bubnja ili grejača (fjuzer jedinice). Obično tvrdi predmet koji upadne u štampač (spajalica, heftalica, itd.) mehanički ošteti bubanj ili valjke grejača. Ubacite drugi toner u štampač i ako se kvar ne pojavi – to znači da je problem sa uklonjenim tonerom za vaš štampač. Ako se nastavi, zamenite bubanj jedinicu. Ako ni to nije rešilo problem, zamena fjuzera se može obaviti u nekom servisu štampača.

Debela i čvrsta crna pruga

Postoji nekoliko mogućih uzroka ovog kvara – defekt noža za čišćenje, defekt bubnja ili defekt magnetne osovine. U svakom slučaju, toner se mora zameniti ili zameniti oštećeni deo tonera. Proverite cenu popravke tonera unapred, jer može biti isplativije kupiti novi.

Izbledela štampa ili siva pozadina na celoj stranici

To je obično zbog fotoosetljivog bubnja tonera, koji se mora zameniti. Takođe postoji mogućnost da toner nije u dobrom kontaktu sa štampačem, izvadite ga i pažljivo vratite. Ako kvar i dalje postoji, obratite se servisu.

Zamrljan otisak koji se trlja sa lista

Kvar u delu grejača ili neodgovarajući toner. Proverite da u grejaču nema nečeg (folija, papir…) namotanog oko valjka (Oprez!!! temperatura grejača je visoka). Ako postoji, pažljivo pokušajte da ga uklonite bez oštrih predmeta, jer možete povrediti teflonsku površinu ili pocepati teflonski list. Važno je ukloniti sve delove lista! Ako ne uspete, odnesite štampač na popravku.

Moguće je i da toneri nisu odgovarajući. Zamenite toner i ako ni tada problem nije rešen, odnesite štampač na popravku.

Toneri za štampače u našoj ponudi:

Akcijska ponuda tonera

Iskoristite priliku kada se toneri nađu u diskont prodaji i pratite akcije na našem prodajnom sajtu za diskont tonera.